Grille na węgiel drzewny, wędzarnie i piece do pizzy
- Piec do pizzy, wędzarnia, grill węglowy i inne.
- Dla prawdziwych fanów: piec do pizzy dla domu
- Grill węglowy: nowe spojrzenie na klasykę
- Wędzarnia jako król grilli węglowych
Piec do pizzy, wędzarnia, grill węglowy i inne: samodzielne przygotowywanie przysmaków
Czym byłoby lato bez grilla, impreza bez pizzy, a kiełbaski bez aromatu dymu? Dzięki naszym wysokiej jakości urządzeniom możesz tworzyć najsmaczniejsze dania w dowolnym momencie. Przytulna atmosfera, możliwość porozmawiania o zakupach i mnóstwo czasu na zabawę będą na szczycie. Przekonani do samodzielnego przygotowywania posiłków i okazjonalni kucharze z pewnością znajdą w naszym szerokim asortymencie odpowiednie urządzenie do jeszcze częstszego biesiadowania w przyszłości.
Dla prawdziwych fanów: piec do pizzy dla domu
Czy znasz sekret pysznej pizzy? Nie tylko ciasto i polewy zapewniają wyjątkowe doznania kulinarne. Równie ważna jest temperatura. Trudno jest go osiągnąć w zwykłym piekarniku. Z drugiej strony nasz piec na pellet zapewnia niezbędną temperaturę, przy której podstawa staje się chrupiąca, a polewa pozostaje soczysta. Piec do pizzy na pellet działa bez zasilania elektrycznego, dzięki czemu można go umieścić w dowolnym miejscu. Zintegrowany termometr pokazuje, czy można rozpocząć pracę.
Gdy piec do pizzy jest opalany drewnem, uzyskuje się najlepszy smak, niezależnie od tego, czy jest to pizza, chleb, lasagne czy warzywa.... Oprócz naturalności, ważna jest również odpowiednia temperatura. W zależności od dodatków, pizze powinny być przygotowywane w bardzo wysokich temperaturach, między 350 a 400°C, podczas gdy chleb jest zwykle przygotowywany w temperaturze 180-220°C. Oznacza to, że każde danie ma swoją indywidualną temperaturę i czas gotowania. Podczas korzystania z zewnętrznego pieca do pizzy, pizza jest zwykle gotowa w ciągu 2 - 4 minut, podczas gdy pieczenie chleba zajmuje około 40 - 50 minut.
Grillowanie na węglu drzewnym: powrót do klasyki
Czym byłoby gotowanie na świeżym powietrzu bez grilla węglowego? Jedyną cechą wspólną naszych modeli z prostymi, konwencjonalnymi wariantami jest ogrzewanie. Nasz grill kociołkowy ma duży ruszt do grillowania. Jest to grill węglowy z pokrywą, można kontrolować rozwój ciepła za pomocą przełączanej wentylacji. Grillowanie przy użyciu tego grilla węglowego to czysta sprawa: separator tłuszczu zapobiega mieszaniu się kapiącego tłuszczu z węglem drzewnym. Popiół z węgli trafia do wyjmowanego popielnika, który można łatwo opróżnić po ostygnięciu.
Prawdziwym osiągnięciem jest grill Kamado. Jego szczególną cechą jest ceramiczna kopuła. Jego ceramiczny materiał magazynuje ciepło i uwalnia je równomiernie przez długi czas. Przy zaskakująco małej ilości paliwa, grill Kamado osiąga najwyższe temperatury. Kształt kopuły tworzy zasysanie ciepła, które jest regulowane przez suwaki wentylacyjne. Dzięki temu ten idealny grill na węgiel drzewny nadaje się również do gotowania, pieczenia i wędzenia. W zależności od modelu, grill na węgiel drzewny jest również wyposażony w duże półki. Tutaj można przechowywać przybory do grillowania, przyprawy, sosy i wszystko inne, czego potrzebujesz do grillowania w zasięgu ręki.
Jeśli chcesz kupić u nas grill na węgiel drzewny, możesz wybierać spośród różnych materiałów. Oferujemy grille na węgiel drzewny wykonane ze stali nierdzewnej, grille z powłoką wysokotemperaturową, która stanowi również ochronę przed warunkami atmosferycznymi oraz grille ceramiczne w różnych kolorach. Miłośnicy większych porcji mięsa znajdą specjalne projekty, takie jak nasz grill z prosięciem. Można je nabyć w kilku wariantach, dzięki czemu można zamówić dokładnie taki, który najlepiej nadaje się do danego projektu.
Samodzielnie złowione ryby, domowe kiełbasy, sery i wiele innych produktów można idealnie dostosować do własnych upodobań w wędzarni. Weganie i wegetarianie również doceniają uszlachetnianie tofu i warzyw według własnych receptur i nadawanie im ostatecznej finezji dzięki wędzonemu smakowi. W modelach z oknem podglądu można nawet obserwować, jak wędzony produkt zbliża się do ukończenia. Wybierasz wnętrze zgodnie ze swoimi preferencjami: Półki, tace i haczyki do wieszania to jedne z najważniejszych elementów.
Zdejmowane ruszty ułatwiają czyszczenie. Wyjmowane są również tace ociekowe, które zbierają płyn i tłuszcz wydostający się podczas wędzenia. Modele z wbudowanym termometrem umożliwiają monitorowanie temperatury bez konieczności otwierania drzwi. Oszczędza to utratę temperatury i dymu, a proces wędzenia nie jest przerywany. Dołączone klapy wentylacyjne służą do kontrolowania gęstości dymu z grilla węglowego. Aby zapewnić nie tylko udane palenie, ale także bezpieczeństwo, należy używać palaczy wyłącznie na zewnątrz. Znajdziesz tam również odpowiednią notatkę z danym modelem.
Wędzarnia jako klasa królewska wśród grilli węglowych
Królem grilli węglowych jest bez wątpienia wędzarnia lub wędzarnia BBQ, w której jedzenie jest nie tyle grillowane, co gotowane lub wędzone. Jako paliwa używa się drewna, węgla drzewnego lub brykietów. Wędzarnia jest zwykle używana do klasycznego grillowania i wędzenia żywności. Przygotowanie często trwa dłużej niż w przypadku innych grilli węglowych, zwłaszcza w niskich temperaturach. Jednak fani BBQ z nawiązką rekompensują to wędzonym smakiem mięsa, które jest szczególnie delikatne dzięki dłuższemu czasowi przygotowania i pośredniemu grillowaniu.
Jeśli używasz wędzarni BBQ po raz pierwszy, powinieneś przygotować wędzarnię, np. rozpalić ją raz bez jedzenia. Proces ten jest ważny i zwiększa trwałość wędzarni. Jedną z najważniejszych cech wędzarni w porównaniu z innymi rodzajami grilli jest również oddzielna komora spalania i gotowania. Taka konstrukcja ma wiele zalet: