Diavolo Piec do pizzy
- 0
- 40 cm
- , Piec do pizzy
- Tego artykułu nie ma w tej chwili w magazynie i musi być najpierw ponownie zamówiony. Ten przedmiot jest obecnie niedostępny. Podaj nam swój e-mail, a my powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny!
- Ekspresowa dostawa
- 14 dni na zwrot
- Darmowa dostawa nad 215 zł Darmowa dostawa przy płatności kartą lub przelewem bankowym. Nie dotyczy towarów ponadgabarytowych.
Zalety
Stylowy piec na pellet: do ogrodu, na taras lub balkon
Chrupkie pizze: z 13-calowym kamieniem do pizzy (33 x 33 cm)
Proste zapalanie: opalanie pelletem drewnianym
Szczegóły dot. produktu
Najlepsze doznania dla smakoszy bez prądu: wyjątkowy piec do pizzy Diavolo marki Klarstein umożliwia przygotowanie aromatycznych potraw z użyciem prawdziwego ognia. Niezależnie od tego, czy jest to pizza, chleb z pieca, mięso, warzywa czy ciasta – pieczone są tradycyjnie, ale w najnowszej technologii z użyciem pelletu – i smakują niepowtarzalnie. Umieść Diavolo na zewnątrz, napełnij go od tyłu pelettem drzewnym i doprowadź do żądanej temperatury. Wbudowany termometr pokazuje niezawodnie dokładną temperaturę, podczas gdy obudowa ze stali szlachetnej zapewnia szybkie rozprowadzanie ciepła, a charakterystyczny komin gwarantuje dobre odprowadzanie dymu.
Podstawowe informacje
- Opalanie pelletem drewnianym
- Zbiornik na pellet napełniany od tyłu
- Nie ma potrzeby podłączania do prądu
- Z praktycznym kominem
- Bezpieczne zapalanie
- Z 13-calowym kamieniem do pizzy
- Wbudowany termometr
- Wskaźnik temperatury: 38–430°C
- Koncepcja CrystalSteel
- Obudowa ze stali szlachetnej
- Gładkie powierzchnie ułatwiające czyszczenie
- Składany uchwyt do przenoszenia
- Proste przenoszenie
- Bogate wyposażenie
- Dostępny w 4 kolorach: czerwonym, czarnym, niebieskim i srebrnym
Wymiary i szczegóły techniczne
- Wymiary (łączne): ok. 40 x 74,5 x 50 cm (szer. x wys. x gł.)
- Wymiary kamienia do pizzy: ok. 33 x 33 cm (szer. x gł.)
- Wymiary wkładki do mięsa: ok. 27,5 x 26,5 cm (szer. x gł.)
- Wymiary tacki ociekowej: ok. 28 x 27,5 cm (szer. x gł.)
- Wymiary łopatki do pizzy: ok. 25,5 x 42,5 cm (szer. x gł.)
- Waga: ok. 16 kg
Co zostanie dostarczone
- 1 x piec do pizzy opalany pelletem
- 1 x kamień do wypiekania pizzy
- 1 x wkładka do mięsa
- 1 x tacka ociekowa
- 1 x łopatka do pizzy
- 1 x podnośnik do wkładek
- 1 x łopatka do pelletu
- Wielojęzyczna instrukcja obsługi
Dostawa i wysyłka
Zamówienie zostanie dostarczone na wybrany adres. Ten adres nie musi być taki sam jak adres fakturowy. Można również wybrać adres swojej rodziny lub przyjaciół, jeśli nie ma cię w domu w ciągu dnia. Złożone zamówienie zostanie dostarczone przez przewoźnika na żądany adres. Ten adres nie musi zgadzać się z adresem rozliczeniowym. Jeśli chcesz zagwarantować najlepszą możliwą dostawę zamówienia, napisz nam swój numer telefonu. Tą pozycję można zamówić w przedsprzedaży. Należy pamiętać, że w takim przypadku czas dostawy może wynosić do 5 dni lub więcej 1279.9 zł
Nie ma komentarzy do tego artykułu.
Buon prodotto, bisogna fare attenzione a non mettere troppo pellet. Cuoce bene pizza, spiedini, bistecche ecc. il pollo deve essere aperto a metà e schiacciato altrimenti non entra
Dobry produkt, trzeba uważać żeby nie wrzucić za dużo pelletu. Dobrze gotuje pizzę, szaszłyki, steki itp. Kurczaka trzeba otworzyć na pół i docisnąć, inaczej nie zmieści się
Le produit multimédia n'a pas pu être chargé. Soirée pizza en famille un régal, pizza bonne ,cuite au feu de bois granulés.
Nie można załadować produktu multimedialnego. Rodzinny wieczór z pizzą to uczta, dobra pizza, gotowana na ogniu na pellet drzewny.
Un bon bolle de granulés pour cuir 2 pizzas Faire préchauffer porte fermée on va dire 10 minutes , et cuir porte ouverte ( surveiller) et tourner la pizza car le fond cuit assez vite . Et si vous fermer la porte les flamme vont occuper tous le plafond du four parfait pour bien faire gratiner mes juste quelque seconde , on ouvre on ferme etc et votre pizza sera plus que nickel
Dobra miska pelletu na 2 pizze Rozgrzej przy zamkniętych drzwiczkach, powiedzmy 10 minut, piecz przy otwartych drzwiczkach (patrz) i obróć pizzę, ponieważ spód gotuje się dość szybko. A jeśli zamkniesz drzwiczki, płomienie zajmą cały sufit piekarnika, co będzie idealne do przyrumienienia mojej pizzy tylko na kilka sekund, otworzymy, zamkniemy itp., a Twoja pizza będzie więcej niż idealna
Après avoir eu un précédent four qui chauffait trop et du coup brûlait les pizzas, celui-ci pour le moment est excellent c’est un cadeau que j’ai fait La personne est ravi il s’éclate comme un pizzaiolo ️
Po tym jak miałem poprzedni piekarnik, który za bardzo się nagrzał i w związku z tym przypalił pizze, ten na razie jest doskonały, to prezent, który dałem. Osoba jest zachwycona, że świetnie się bawi jak szef pizzy ️
On en a pour son argent! Très satisfait de mon achat Attention à mettre régulièrement un peu de Pellet pour maintenir une température satisfaisante
To było warte tych pieniędzy! Bardzo zadowolony z mojego zakupu. Uważaj, aby regularnie dodawać trochę pelletu, aby utrzymać zadowalającą temperaturę
Le produit multimédia n'a pas pu être chargé. On recommande !
Nie można załadować produktu multimedialnego. Polecamy!
Le produit multimédia n'a pas pu être chargé. Four a pizza peu cher qui, une fois les granulés enflammés monte très vite a 400-500 degrés. La température remonte des qu on rajoute du granulés. 2 mn de cuisson. Pour des pizzas savoureuses . Déjà 10 pizzas de fait en 2 utilisations... Je recommande
Nie można załadować produktu multimedialnego. Niedrogi piec do pizzy, który po zapaleniu pelletu bardzo szybko nagrzewa się do 400-500 stopni. Temperatura wzrasta po dodaniu pelletu. 2 minuty gotowania. Na smaczną pizzę. Zrobiłem już 10 pizz w 2 użyciach... Polecam
chauffe tres fort au fond ......est pas assez en facade mauvaise repartition de la chaleur est reserve a granulé pas assez importante
grzeje bardzo mocno na dole.......nie wystarczy z przodu. Zły rozkład ciepła jest zarezerwowany dla pelletu. Nie jest to wystarczająco ważne
Buon prodotto ma bisogna trovare il modo per renderlo un po’ più pratico.
Dobry produkt, ale musimy znaleźć sposób, aby uczynić go trochę bardziej praktycznym.
Excellent produit ! Petit bémol... Chauffe tellement qu'il consomme beaucoup de granulats. Pour le reste 10/10 pour pizza et tarte flambée.
Wyśmienity protukt! Mały minus... Nagrzewa się tak bardzo, że zużywa sporo kruszywa. Reszta 10/10 za pizzę i tarte flambée.
Prodotto Comprato 2 Settimane Fa. Arrivato in 5 Giorni dalla germania. ben imballato e con tutti i componenti all'interno. Il montaggio è stato molto facile ed intuitivo. Ragazzi il materiale del fornetto è quello che è, ovviamente non è un fornetto della OONI.. E' Acciaio , non so quanto potrà durare. Ma finche Dura fa verdura!! Premesso che: La pizza l'ho fatta SEMPRE con il forno elettrico, ho deciso di cimentarmi anche in questa nuova Specialità. La prima volta che ho provata a farla, non e uscita un gran che, proprio perche avevo il bisogno di capire come funzionava. Quindi la temperatura per la cottura,il pellet da mettere, quante volte bisognava girarla nel fornetto E soprattutto i tempi per la cottura. Proprio Ieri ho deciso Di riprovarci e vi dico com'e andata. INGREDIENTI PER 4 PERSONE: -300 Gr Farina 0 Per Pizza. -250 Gr Farina Manitoba. -Lievito per Pizza 7 Gr. -Olio Q.b -Sale Q.b -Acqua 300 ml IL FORNO VA ACCESO 20-30 MIN PRIMA DI INSERIRE LE PIZZE. IN MODO CHE LA PIETRA SI RISCALDI BENE. Alimentato a pellet di ABETE(per la prova Ho utilizzato Quelli) e dei piccoli tagli di legno . BISOGNA: Sempre mettere ogni 5/6 minuti una palettina di pellet all'interno per tenere la temperatura tra i 350 ed i 380/400 gradi. APRIRE QUANDO E NECESSARIO PER GIRARE LA PIZZA altrimenti si brucia nella parte infondo al fornetto. Io di solito lo faccio dopo un 50 Secondi più o meno e poi richiudo per un'altro minutino. La pizza la tengo nel fornetto per circa 5 min per Cuocerla bene. Il Risultato questa volta è stato molto buono!!! In fondo Avete le foto. Ho Sfornato 5 pizze 2 Margherite 1 Patate e salsiccia 1 Margherita con funghi 1 Melanzane Zucchine e peperoni Sicuro la valutazione di questo fornetto e buona!! Ricordatevi: Deve essere un piacere cucinare la pizza. E bisogna provare e riprovare per poterla farla venire bene!!
Produkt zakupiony 2 tygodnie temu. Przybył z Niemiec w ciągu 5 dni. dobrze zapakowane i ze wszystkimi komponentami w środku. Montaż był bardzo łatwy i intuicyjny. Kochani materiał piekarnika jest jaki jest, oczywiście nie jest to piekarnik OONI.To stal, nie wiem jak długo wytrzyma. Ale pod warunkiem, że Dura produkuje warzywa!! Biorąc pod uwagę, że ZAWSZE robiłam pizzę z piekarnika elektrycznego, postanowiłam spróbować swoich sił także w tym nowym specjale. Kiedy próbowałem to zrobić po raz pierwszy, nie wyszło mi zbyt dobrze, właśnie dlatego, że musiałem zrozumieć, jak to działa. A więc temperatura gotowania, pellet, który należy włożyć, ile razy trzeba go obracać w piekarniku, a przede wszystkim czas gotowania. Jeszcze wczoraj zdecydowałem się spróbować jeszcze raz i napiszę jak poszło. SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: -300 Gr 0 Mąka do pizzy. -250 gr mąki z Manitoby. -Drożdże do pizzy 7 gr -Olej do smaku -Sól do smaku -Woda 300 ml PIEKARNIK MUSI BYĆ WŁĄCZONY 20-30 MIN PRZED WŁOŻENIEM PIZZY. ABY KAMIEŃ DOBRZE NAGRZEWAŁ. Zasilany pelletem FIR (użyłem tego w teście) i drobnymi kawałkami drewna. MUSISZ: Zawsze wkładać do środka małą paletę pelletu co 5/6 minut, aby utrzymać temperaturę pomiędzy 350 a 380/400 stopni. OTWÓRZ JEŚLI KONIECZNE JEST OBRÓCENIE PIZZY, w przeciwnym razie przypali się ona na dnie piekarnika. Zwykle robię to po mniej więcej 50 sekundach, a następnie zamykam ponownie na kolejną minutę. Trzymam pizzę w piekarniku przez około 5 minut, aby dobrze się upiekła. Wynik tym razem był bardzo dobry!!! Na dole masz zdjęcia. Upiekłam 5 pizz 2 Margherity 1 Ziemniaki i kiełbasa 1 Margherita z grzybami 1 Bakłażan Cukinia i papryka Ocena tego piekarnika z pewnością jest dobra!! Pamiętaj: Gotowanie pizzy musi być przyjemnością. I musisz próbować jeszcze raz, żeby wszystko wyszło dobrze!!
bonjour ce premier commentaire pour parler de l'emballage du colis. en voulant sortir le four du carton d'origine, la plaque réfractaire est tombée ( elle se trouvait juste ne dessous du four sans être attaché). elle s'est cassée. dommage. je ne voulais pas mettre une étoile car je n'ai pas essayé encore le four mais il est exactement comme je l'espérais. il me manque juste une pierre !!!
witam, ten pierwszy komentarz, który mówi o opakowaniu opakowania. przy próbie wyjęcia piekarnika z oryginalnego opakowania spadła płyta ogniotrwała (była tuż pod piekarnikiem bez mocowania). zepsuło się. Wstyd. Nie chciałam dawać gwiazdki, bo jeszcze nie próbowałam piekarnika, ale jest dokładnie tak, jak się spodziewałam. Brakuje mi tylko jednego kamienia!!!
Ich hatte die Wahl zwischen Elektro und Pellet. Nach ein wenig überlegen und Empfehlung eines Freundes entschied ich mich für Pellet um unabhängig zu sein. Eins vorweg, es war die falsche Entscheidung. Also für mich ;-) Trotzdem werde ich den Ofen behalten, er tut was er soll. Aber,..... Hier ein paar Anmerkungen für interessierte. Geschmack super. Handling bedarf einiges an Übung. Einfach einschalten, aufheizen los gehts (wie z.B. bei Elektro) ist nicht. Das gröste Problem, die Hitze. Er erreicht durchaus 400-450 Grad, aber nur leider überwiegend Oben. Nach ein wenig probieren mache ich es wie folgt. Getestet mit Pellets. Ofen anheizen und mind. 1x Behälter leer machen damit sich auch der Pizzastein aufheizt. Evtl. besser 2 Behälter. Warten bis Temperatur auf 250 Grad sinkt. Jetzt Pizza direkt rein auf den Stein. Öfter drehen, aufpassen dass nichts anbrennt. Wenn Pizza fertig, Temp. kontrollieren. Wenn 200 Grad oder weniger, dann erst nochmal anheizen und Stein die Wärme annehmen lassen. Erst wenn Thermometer wieder auf 250 Grad, dann neue Pizza rein. Ihr merkt schon, man muss immer was tun und die angegebenen 5-8 Pizzen pro Heizgang bekommt man nicht hin. Also ich zumindest nicht. Ich schaffe max. 2, sonst ist oben alles angebrannt und unten alles labbrig. Aber wenn ich es wie beschrieben mache, dann überzeugt der Geschmack durchaus und es ist halt eben auch eine nette Beschäftigung. Man muss das ganze halt celebrieren. Schalter auf ON und Pizza nach Pizza rein schieben kann ja jeder. ;-) Zum Schluss was zur Verarbeitung und Qualität. Die Bleche sind stellenweise schlecht bis gar nicht entgratet, Achtung scharf ! Aber Qualität ist bei weitem nicht schlecht. Klar gehts besser, aber bedenkt man den Preis ist es Ok. Aufbau ist Super einfach. Alles in Allem vergebe ich ein Gut.
Miałem wybór między elektrycznym a pelletem. Po namyśle i po rekomendacji znajomego wybrałem Pellet na niezależność. Przede wszystkim była to zła decyzja. Więc dla mnie ;-) I tak zostawię piekarnik, robi to, co powinien. Ale… Oto kilka uwag dla zainteresowanych. smakuje świetnie. Obsługa wymaga pewnej praktyki. Po prostu włącz, podgrzej i gotowe (jak na przykład w przypadku prądu elektrycznego) nie jest możliwe. Największy problem, upał. Na pewno sięga 400-450 stopni, ale niestety głównie na górze. Po małych próbach robię to w następujący sposób. Testowane z pelletem. Rozgrzej piekarnik i co najmniej raz opróżnij naczynie, aby kamień do pizzy również się nagrzał. Być może lepiej 2 pojemniki. Poczekaj, aż temperatura spadnie do 250 stopni. Teraz pizza prosto na kamień. Często obracaj, uważając, aby niczego nie spalić. Po upieczeniu pizzy sprawdź temp. Jeśli ma 200 stopni lub mniej, najpierw podgrzej go ponownie i pozwól kamieniowi wchłonąć ciepło. Dopiero jak termometr wróci do 250 stopni, to nowa pizza wjeżdża. Jak widać zawsze coś trzeba zrobić i nie da się zrobić podanych 5-8 pizz na cykl grzania. Przynajmniej nie ja. Mogę obsłużyć maksymalnie 2, w przeciwnym razie wszystko jest spalone na górze i wszystko jest wiotkie na dole. Ale jeśli zrobię to zgodnie z opisem, smak jest zdecydowanie przekonujący i jest to po prostu dobra robota. Trzeba celebrować to wszystko. Każdy może przesunąć przełączniki na ON i pizza po pizzy. ;-) Wreszcie, co z obróbką i jakością. Arkusze są słabo gratowane miejscami lub wcale, uwaga: ostre! Ale jakość jest daleka od złej. Oczywiście mogłoby być lepiej, ale biorąc pod uwagę cenę jest ok. Budowa jest super łatwa. W sumie dam rade.
facile, transportable, tres bien pour nous, pizza un peu brulée sur 1 coté mais il faut perséverer ce soir on remet ça, voir s'il y a de l'amélioration
łatwa, przenośna, bardzo dobra dla nas, pizza trochę przypalona z jednej strony, ale musimy wytrwać wieczorem, zrobimy to jeszcze raz, zobaczymy, czy będzie jakaś poprawa
Schnell hochgeheizt und einsatzbereit. Alle sind begeistert. Der Pizzaofen ist sehr hochwertig verarbeitet! Geschmack der fertigen Pizza ist soooooo gut!
Szybko się nagrzewa i jest gotowy do użytku. Wszyscy są podekscytowani. Piec do pizzy jest bardzo wysokiej jakości! Smak gotowej pizzy jest baaaardzo dobry!
Absolute Kaufempfehlung
Absolutna rekomendacja zakupu
température du four à 400 degrés monte en 10 minutes ,attendre un peu plus si on veut que le pierre soit a une température à 300degrés. ,Durée d'une pizza de 250g environ 2 mn ,penser à la retourner au bout d'une minute . penser a recharger de granulés entre deux cuissons de pizzas . Personnellement je met deux morceaux de charbon de bois pour maintenir la chaleur puis rajoute des granulés pour atteindre les 400 degrés. vous pouvez aussi finir la cuisson la porte ouverte si la flamme lèche bien la voute et la pierre très chaude ( 300 degrés) . bon appétit à vous .
Temperatura piekarnika wzrasta do 400 stopni w ciągu 10 minut, poczekaj trochę dłużej, jeśli chcesz, aby kamień miał temperaturę 300 stopni. ,Czas trwania pizzy 250g około 2 minut, po minucie należy ją odwrócić. pomyśl o ponownym załadowaniu pelletu pomiędzy dwiema sesjami gotowania pizzy. Osobiście wkładam dwa kawałki węgla drzewnego, aby utrzymać ciepło, a następnie dodaję pellet, aby osiągnąć 400 stopni. gotowanie można też zakończyć przy otwartych drzwiczkach, jeśli płomień dobrze liże dach, a kamień jest bardzo gorący (300 stopni). ciesz się posiłkiem.
Der Pizzaofen hält seine Temperatur und es macht Spaß mit ein wenig Übung werden die Pizzen richtig lecker und es geht schnell
Piec do pizzy utrzymuje swoją temperaturę i jest zabawny przy odrobinie praktyki, pizze są naprawdę smaczne i szybkie
Ich bin ja etwas misstrauisch gewesen bei diesem Pizzaofen und ob es sich überhaupt lohnt, einen extra Ofen zu kaufen. Er hat aber gegenüber dem klassischen Backofen einige wesentliche Vorteile: Die Pizza ist in 2-3 Minuten fertig, somit kann man viele kleinere Pizzen machen und eine nach der anderen reinfeuern. Außerdem wird durch die hohen Temperaturen der Teig wirklich schön knusprig, so wie man es vom Italiener kennt. Wenn man 2 Pizzen reinmachen will, müssen diese schön klein sein. Da die Konstruktion aus Edelstahl ist, kann man den Ofen auch ohne Probleme in den Garten stellen. Alles in allem ein super Ofen zu einem anständigen Preis!
Byłem trochę podejrzliwy co do tego pieca do pizzy i czy w ogóle warto było kupić dodatkowy piekarnik. Ma jednak kilka znaczących zalet w stosunku do klasycznego piekarnika: pizza jest gotowa w 2-3 minuty, więc możesz zrobić wiele mniejszych pizz i wypalać je jedna po drugiej. Do tego wysokie temperatury sprawiają, że ciasto jest naprawdę ładne i chrupiące, zupełnie jak we Włoszech. Jeśli chcesz włożyć 2 pizze, muszą być ładne i małe. Ponieważ konstrukcja wykonana jest ze stali nierdzewnej, bez problemu można postawić piec również w ogrodzie. W sumie świetny piekarnik w przyzwoitej cenie!
haben es draußen im Wintergarten probiert und sind begeistert. die pellets sind nicht dazu. man muss sie also erst vorher kaufen. Sonst ist alles dabei und es kann auch sofort los gehen. an den Thermometer kann man gut die Temperatur überwachen. so klappt es auch gut - ich bin zufrieden. das Aussehen ist auch klasse.
wypróbowałem to na zewnątrz w oranżerii i są zachwyceni. pelet nie jest wliczony w cenę. więc najpierw musisz je kupić. Wszystko inne jest wliczone w cenę i możesz zacząć od razu. Termometr to dobry sposób na monitorowanie temperatury. Tak to działa - jestem zadowolony. wygląd też super.
Mise en marche absolument simple : 2 allume-feu sous le bac à pellets et 10 minutes d'attente pour avoir la chaleur attendue (450°c). Ajouter régulièrement des pellets à la fin de chaque cuissons pour maintenir la température. Pas de lavage à l'eau pour la pierre : laisser bruler en fin de cuisson et brosser ensuite. A froid, brosser l'intérieur du four pour éviter la suie. Bien fariner votre pate pour ne pas qu'elle colle sur la pelle. Laissez votre créativité s'exprimer mais vite : une pate imbibée d'eau (de sauce ou autre) colle ...
Absolutnie proste uruchomienie: 2 rozpałki pod zasobnikiem na pellet i 10 minut oczekiwania na uzyskanie oczekiwanej temperatury (450°C). Regularnie dodawaj granulki na końcu każdego procesu gotowania, aby utrzymać temperaturę. Nie myj kamienia wodą: pod koniec gotowania pozwól mu się spalić, a następnie wyczyść. Gdy jest zimny, wyczyść wnętrze piekarnika, aby uniknąć osadzania się sadzy. Dobrze posyp ciasto mąką, aby nie przyklejało się do łopaty. Niech Twoja kreatywność wyrazi się szybko, ale z ciasta namoczonego w wodzie (sos lub inny) paluszki...
Forno fatto bene, la struttura esterna è un po delicata ma nel complesso è soddisfacente. Io lo uso a legna e fa bene il suo lavoro la cosa importante è mantenere sempre viva la fiamma
Piekarnik dobrze wykonany, konstrukcja zewnętrzna jest trochę delikatna, ale ogólnie jest zadowalająca. Używam go do drewna i dobrze spełnia swoje zadanie, ważne jest, aby zawsze utrzymywać płomień przy życiu
Wir haben den Ofen extra für die nächste Camping und Festivalsaison gekauft, wenn wir mal wieder unterwegs sind. Da es dieses Jahr nicht mehr stattfindet, nutzen wir den Ofen jetzt für Pizzapartys mit Freunden. Der Aufbau ging sehr einfach und unkompliziert. Das Teil stand in 5 Minuten arbeitsfertig auf der Terrasse. Mit den Pellets ist eine einfache Lösung, man muss jedoch immer auf die richtige Temperatur achten. Die Pizzen sind bereits nach 1-2 Minuten knusprig und essfertig. Es musste keiner lange Warten und alle wurden Satt. Freue mich schon aufs Campen, noch eine Metallplatte zum draufstellen mitnehmen und lecker Pizza überall fertig machen. Hat sich gelohnt.
Kuchenkę kupiliśmy specjalnie na następny sezon kempingowy i festiwalowy, kiedy znowu jesteśmy w trasie. Ponieważ w tym roku tak się nie dzieje, teraz używamy piekarnika do organizowania pizzy z przyjaciółmi. Konstrukcja była bardzo prosta i nieskomplikowana. Część była gotowa do pracy na tarasie w 5 minut. Korzystanie z pelletu jest prostym rozwiązaniem, ale zawsze trzeba zwracać uwagę na odpowiednią temperaturę. Pizze są chrupiące i gotowe do spożycia już po 1-2 minutach. Nikt nie musiał długo czekać i wszyscy byli pełni. Nie mogę się doczekać biwakowania, zabrania ze sobą kolejnego metalowego talerza i robienia wszędzie pysznej pizzy. Było warto.
Sehr beeindruckt von diesem Ofen. Es ist leicht, aber sehr stabil, leicht zu reinigen und heizt sich schnell auf. Das externe Thermometer ist sehr nützlich, um den richtigen Zeitpunkt zum Einlegen der Pizza zu kennen, wenn sie heiß ist. Der Holzspender lässt genügend Luft ein, damit das Feuer nach dem Anzünden fest bleibt. Ich freue mich auch darauf, das Fleischwerkzeug zu verwenden.
Bardzo pod wrażeniem tego piekarnika. Jest lekki, ale bardzo stabilny, łatwy w czyszczeniu i szybko się nagrzewa. Zewnętrzny termometr jest bardzo przydatny, aby wiedzieć, kiedy włożyć pizzę, gdy jest gorąca. Dozownik drewna przepuszcza wystarczającą ilość powietrza, aby po rozpaleniu ogień był stabilny. Nie mogę się też doczekać użycia narzędzia do mięsa.
Le produit multimédia n'a pas pu être chargé. Bien faire chauffer la pierre avant et ensuite la cuisson est rapide. Après la première utilisation ont ressens un peu plus le goût du feu de bois. Un très bonne achat le seul regret c'est d'avoir attendu trop longtemps avant de l'acheter.
Nie można załadować produktu multimedialnego. Dobrze rozgrzej kamień wcześniej, a gotowanie będzie szybkie. Już po pierwszym użyciu poczujesz trochę więcej smaku palonego drewna. Bardzo dobry zakup, żałuję tylko, że zwlekałem zbyt długo z zakupem.
impossible de faire deux pizza a la suite, la température chute a la vitesse grand v quand la porte est ouverte de plus faire cuire les pizza porte fermé brule le fromage. En outre, il faut constamment fourni le foyer. Toutefois le four fait de belle pizza quand on a pris le coup, alimentation du foyer et porte ouverte toute les 2 minutes, car la cuisson ce fait vite. Bon pour démarrer, mais le four a bois c'est le top.
nie da się zrobić dwóch pizzy z rzędu, temperatura spada bardzo szybko, gdy drzwi są otwarte, a pieczenie pizzy przy zamkniętych drzwiczkach powoduje przypalenie sera. Ponadto konieczne jest ciągłe zapewnienie domu. Piekarnik jednak robi piękną pizzę, gdy się opanuje, zasilając palenisko i otwierając drzwiczki co 2 minuty, bo piecze się szybko. Dobrze zacząć, ale piec opalany drewnem jest najlepszy.
Compliqué de s adapter à la mise au four de la pizza et à sa cuisson
Skomplikowane przystosowanie się do wkładania pizzy do piekarnika i jej gotowania
Forno ben fatto con qualche pecca estetica sul fissaggio dell'esterno, imballo non eseguito in modo stabile, arrivato con piastra interna rotta,stata rimborsata ma a sito non disponibile dovuto fare da muratore, in complesso il forno funziona bene
Dobrze wykonany piekarnik z pewnymi wadami estetycznymi na zewnętrznym zamocowaniu, opakowanie niestabilne, przybył z uszkodzoną płytą wewnętrzną, zwrócono pieniądze, ale strona nie jest dostępna ze względu na murarza, ogólnie piekarnik działa dobrze
Livraison rapide hyper bien emballée. Aucune casse à l intérieur. Le montage se fait très rapidement et très facilement. Les pieds sont suffisamment hauts pour ne pas brûler le support sur lequel le four est posé. La montée en température est ultra rapide et atteind plus de 400/450 degrés. Seuls bémols pas de housse de protection incluses, le système de verrouillage de la porte (2 encoches) est rudimentaire, et une pièce métallique à mettre dans le tiroir à pelets pour l installation de laquelle le mode d emploi n était pas clair du tout. Les temps de cuisson données sont trop approximatifs. Et aucune recette dans le manuel. On aurait bien aimé avoir des recettes de pâtes adaptées à ce four. La cuisson est parfaite mais il faut prendre le coup. Bien moins cher que ses concurrents pour une qualité identique.
Szybka dostawa, super dobrze zapakowane. Wewnątrz nie ma żadnych pęknięć. Montaż odbywa się bardzo szybko i bardzo łatwo. Nóżki są na tyle wysokie, aby nie przypalić podstawy, na której stoi piekarnik. Wzrost temperatury jest bardzo szybki i osiąga ponad 400/450 stopni. Jedynymi wadami są brak osłony ochronnej w zestawie, system zamykania drzwi (2 nacięcia) jest prymitywny i metalowa część do wkładania do szuflady na pellet, której montaż jest w ogóle niejasny. Podany czas gotowania jest zbyt przybliżony. I nie ma przepisu w instrukcji. Chcielibyśmy, aby przepisy na makarony były dostosowane do tego piekarnika. Gotowanie jest idealne, ale musisz przyjąć cios. Znacznie tańszy od konkurentów przy identycznej jakości.
Ottima fattura, magari la pietra refrattaria più spessa sarebbe stata ottimale per la cottura
Doskonałe wykonanie, być może grubszy kamień ogniotrwały byłby optymalny do gotowania
Au déballage nous avons remarqué qu’un des coins était légèrement abîmé ce qui n’est pas très gênant en soit puisque nous avons mis la pierre avec l’arrondi abîmé au fond du four. La trappe d’accès à au fous devrait être basculente parce que en enlevant la trappe de visite, le four se refroidit très très rapidement.
Podczas rozpakowywania zauważyliśmy, że jeden z rogów jest lekko uszkodzony, co samo w sobie nie jest bardzo uciążliwe, gdyż kamień z uszkodzonym zaokrągleniem kładziemy na dnie piekarnika. Drzwiczki dostępowe do piekarnika powinny być uchylone, gdyż po zdjęciu drzwiczek piekarnik bardzo szybko się schładza.
Trop top, monte à 500 degrés, 1 Minute pour faire une pizza, bon, la première fois, on brûle un peut,mais il faut 2 utilisations pour être un vrai pro.ma note 15/10 , chacun garnit sa pizza, au four, et comme a la pizzeria mais la, c est maison. Prendre des granules spécial pizza, épicé et la ça donne un goût vraiment bon, je le recommande.
Zbyt wspaniale, podnieś do 500 stopni, 1 minuta na zrobienie pizzy, cóż, za pierwszym razem trochę się pali, ale potrzebujesz 2 zastosowań, aby być prawdziwym profesjonalistą, moja ocena 15/10, każdy dekoruje swoją pizzę w piekarniku i jak w pizzerii, ale tutaj jest jak w domu. Weź specjalny granulat do pizzy, ostry i daje naprawdę dobry smak, polecam.
Um eine echte Neapel Pizza hinzubekommen, muss nicht nur die Oberhitze gut sein, sondern auch der Boden seine 400 Grad haben. Das ist mit dieser Methode sehr schlecht erreichbar. Man müsste sicher eine Stunde Vollgas heizen und dann nach einer Pizza, entweicht die Hitze an der Front, sobald man sie öffnet um die nächste reinzulegen. Habe mir doch einen Steinofen gebaut für weniger Geld, einfach nach Gym Ball Pizza Oven googeln.
Aby uzyskać prawdziwą neapolitańską pizzę, nie tylko górna grzałka musi być dobra, ale podstawa musi mieć również swoje 400 stopni. Jest to bardzo trudne do osiągnięcia tą metodą. Musiałbyś grzać na pełnych obrotach przez godzinę, a potem po pizzy ciepło ucieka z przodu, gdy tylko otworzysz ją, aby włożyć następną. Zbudowałem ceglany piec za mniejsze pieniądze, po prostu google Gym Ball Pizza Oven.
Cosa che abbiamo chiesto tutto potenziali clienti se funziona anche a legna...ricevendo risposte per niente compatibili con la domanda
O to pytaliśmy wszystkich potencjalnych klientów, czy działa również z drewnem…otrzymując odpowiedzi, które zupełnie nie były zgodne z pytaniem
Penso che i vari feedback negativi derivino esclusivamente da un errato utilizzo del forno, probabilmente per mancanza di esperienza. Questo non è elettrico, quindi per la pizza devi avere delle accortezze e un po di pazienza, almeno all'inizio. 1, farlo scaldare almeno una mezz'ora, anche se in dieci minuti raggiunge la temperatura, ciò non vuol dire che la piastra sia già calda a puntino. 2, Tenere il braciere sempre con pellet e, ogni 3/4 minuti aggiungerne una paletta. 3, Non aprire lo sportellino solo per curiosare, ma il tempo strettamente necessario per girare la pizza e ciò va fatto 3/4 volte ed in 5 minuti avrete una bella pizza perfetta. Io in venti minuti ne ho cotte 4 alla perfezione e non sono un pizzaiolo. Quindi per me il forno è da 5 stellle, anzi anche di più.
Myślę, że różne negatywne opinie wynikają wyłącznie z nieprawidłowego użytkowania piekarnika, prawdopodobnie z powodu braku doświadczenia. To nie jest elektryczne, więc przy pizzy trzeba zachować ostrożność i uzbroić się w odrobinę cierpliwości, przynajmniej na początku. 1, nagrzewaj przez co najmniej pół godziny, nawet jeśli osiągnie tę temperaturę w ciągu dziesięciu minut, nie oznacza to, że płyta jest już idealnie gorąca. 2. Zawsze trzymaj kocioł pełen pelletu i co 3/4 minuty dodawaj łopatę. 3, Nie otwieraj drzwi tylko po to, żeby się rozejrzeć, ale czas jest absolutnie niezbędny, aby obrócić pizzę i należy to zrobić 3/4 razy, a za 5 minut będziesz miał piękną, idealną pizzę. W dwadzieścia minut ugotowałem 4 do perfekcji i nie jestem szefem pizzy. Więc dla mnie piekarnik jest na 5 gwiazdek, a raczej i więcej.
Ottimo, la pizza viene perfettamente
Znakomicie, pizza wychodzi idealnie
Eccezionale forno che permette di avere le pizze come in pizzeria! Comodissimo il metodo a pellet, il forno arriva a temperatura abbastanza velocemente e le pizze cuociono in un paio di minuti. Tre avvertenze: 1. infarinare bene la pala prima di metterci la pizza per poi infornarla per evitare che si attacchi; 2. girare ogni tanto la pizza durante la cottura (se no rischia di cuocere troppo da un lato); 3. fare attenzione a mantenere la temperatura del forno alta (se il fuoco non è ben alimentato scende abbastanza velocemente). Davvero un ottimo acquisto!
Wyjątkowy piekarnik, dzięki któremu zjesz pizzę jak w pizzerii! Metoda pelletu jest bardzo wygodna, piekarnik dość szybko osiąga temperaturę, a pizze pieczą się w ciągu kilku minut. Trzy ostrzeżenia: 1. Obsyp mąką skórkę przed nałożeniem na nią pizzy, a następnie włóż ją do piekarnika, aby zapobiec przywieraniu; 2. Podczas pieczenia co jakiś czas obracaj pizzę (w przeciwnym razie ryzykujesz przypaleniem jednej strony); 3. pamiętaj o utrzymywaniu wysokiej temperatury piekarnika (jeśli ogień nie jest dobrze dołożony, dość szybko opada). Naprawdę świetny zakup!
Il risultato finale delle pizza è abbastanza buona, l'unica difficoltà che abbiamo è a tenere il forno ad una temperatura molto calda con il sportello da davanti aperto, cosa necessaria per poter girare le pizze in continuazione (non siamo mai riusciti ad ottenere la massima temperatura, anche con il cassetto dei pellet completamente pieno, e dobbiamo soffiare aria da dietro per alzare le fiamme). In ogni caso il prezzo è buono in quanto include anche vari acessori, compresa una pietra refrattario che ho pagato 40 Euro da sola per il forno di casa.
Efekt końcowy pizzy jest całkiem dobry, jedyną trudnością jest utrzymanie piekarnika w bardzo wysokiej temperaturze przy otwartych drzwiczkach, co jest konieczne, aby móc ciągle obracać pizze (nigdy nie udało nam się uzyskać maksymalnej temperatury, nawet przy całkowicie zapełnionej szufladzie na pelet i musimy wdmuchnąć powietrze od tyłu, aby podnieść ogień). W każdym razie cena jest dobra, ponieważ obejmuje również różne akcesoria, w tym kamień ogniotrwały, za który sam domowy piekarnik zapłaciłem 40 euro.
Veramente una favola, l'unica pecca perde il calore tra una pizza è l'altra, xò tanta roba
Naprawdę bajka, jedyną wadą jest to, że traci ciepło między jedną pizzą a drugą, i tyle
Ottimo , facilissimo da utilizzare , altrettanto facile da pulire .. lo consiglio
Znakomity, bardzo prosty w obsłudze, równie łatwy w czyszczeniu.. Polecam
Una volta acceso il pellet nel bracere , il forno raggiunge i 400 gradi molto molto velocemente, la pizza cuoce in veramente poco tempo non più di 2 minuti.. bisogna girarla spesso, io personalmente non ho messo niente sulla pietra, solo farina nella paletta per non farla attaccare, veramente buona la pizza. Esce poco fumo, come un barbecue a legna. Nel giardino di casa è perfetto
Po rozpaleniu pelletu w ruszcie piekarnik bardzo szybko osiąga 400 stopni, pizza piecze się w bardzo krótkim czasie, nie dłużej niż 2 minuty... trzeba często przewracać, ja osobiście nic nie kładłam kamień, posyp tylko mąką szpatułkę, żeby nie zaatakowała, pizza jest naprawdę dobra. Wydobywa się niewielka ilość dymu, przypominająca grilla opalanego drewnem. W przydomowym ogrodzie sprawdza się idealnie
Comodo e funzionale forno per pizza. Cottura rapida e ottimale.
Wygodny i funkcjonalny piec do pizzy. Szybkie i optymalne gotowanie.
Forno ben costruito e semplice da utilizzare. Consiglio vivamente l’acquisto del prodotto.
Piekarnik solidnie wykonany i łatwy w obsłudze. Gorąco polecam zakup produktu.
Ho preso questo prodotto come regalo e mio marito è impazzito! Usato 2 volte, molto facile e veloce, la pizza è davvero buona! Una volta arrivato in temperatura, mantiene la pietra calda senza problemi e si fanno pizze a ripetizione che cuociono velocissime. Il prodotto è semplice e carino, con una linea pulita.
Dostałam ten produkt w prezencie i mój mąż oszalał! Użyte 2 razy, bardzo łatwo i szybko, pizza jest naprawdę dobra! Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, bez problemu utrzymuje temperaturę kamienia, co pozwala na przygotowanie kolejnych pizzy, które pieczą się bardzo szybko. Produkt jest prosty i ładny, z czystą linią.
Quest'anno sarà ricordato perché in tanti abbiamo iniziato a farci in casa pane pizza e altro, solo che con l'avvicinarsi dell'estate, cosa che rende quasi impossibile accendere il forno in casa, unito alla voglia di migliorarsi, mi ha spinto a voler provare un forno migliore, ma soprattutto da poter usare all'esterno. Appena arrivato si vede che è di buona fattura, sia dal peso che da tutti gli accessori, il tutto in acciaio. Arriva già con una pietra ollare, la pala, e altri accessori per grigliare nel forno. Il metodo di riscaldamento a pellet risulta intelligente, perché è poco costoso, facile da accendere, e in una decina di minuti è già arrivato oltre i 320 gradi, quasi come un forno da pizzeria. E i risultati si vedono, una pizza cucina in pochi minuti, basta girarla spesso. Con una sola carica del cassetto ho cucinato tranquillamente 2 pizze, ma tenendo rifornito il cassetto se ne possono cucinare molte in sequenza. Unica avvertenza, tenere ben infarinata la pietra ollare e la pala. Ottimo per chi vuole una pizza cotta come si deve, ma non ha la possibilità di farsi un forno a legna dedicato.
Ten rok zostanie zapamiętany, ponieważ wielu z nas zaczęło piec chleb, pizzę i inne rzeczy w domu, tyle że zbliżające się lato, które powoduje, że włączenie piekarnika w domu jest prawie niemożliwe, w połączeniu z chęcią doskonalenia się, popchnęło mnie do chcąc wypróbować lepszy piekarnik, ale przede wszystkim taki, który można używać na zewnątrz. Gdy tylko dotarł, było widać, że jest dobrze wykonany, zarówno ze względu na wagę, jak i wszystkie akcesoria, wszystko ze stali. W zestawie znajduje się już steatyt, łopatka i inne akcesoria do grillowania w piekarniku. Metoda ogrzewania pelletem jest inteligentna, bo jest niedroga, łatwa w włączeniu, a w ciągu około dziesięciu minut osiągnęła już ponad 320 stopni, prawie jak piec do pizzerii. I widać rezultaty, pizza jest gotowa w kilka minut, wystarczy ją często obracać. Załadowując tylko jedną szufladę, z łatwością upiekłem 2 pizze, ale utrzymując zapasy w szufladzie, możesz upiec wiele z nich po kolei. Jedynym ostrzeżeniem jest to, aby steatyt i łopata były dobrze posypane mąką. Doskonała dla tych, którzy chcą odpowiednio ugotowanej pizzy, ale nie mają możliwości posiadania dedykowanego pieca opalanego drewnem.
Ottimo forno a pellet... dopo averne acquistato un'altro prima di questo devo ammettere che questo è il migliore in commercio. Parlo di sperienza lavorativa è un ottimo forno. Arrivato com 4 giorni di aticipo personale cortesi. Davvero ottimo forno per pizze e anche per fare arrosto e il top in assoluto. Spero che questo commento sia stato utile, mi auguro che l'acquisto che farete ne soddisfa anche a voi
Znakomity piec na pellet...po zakupie kolejnego, wcześniej tego muszę przyznać, że ten jest najlepszy na rynku. Mówię o doświadczeniu zawodowym, to doskonały piekarnik. Przybył z 4-dniowym wyprzedzeniem, uprzejmy personel. Naprawdę doskonały piekarnik do pizzy, a także do pieczenia i absolutny top. Mam nadzieję, że ten komentarz był przydatny, mam nadzieję, że dokonany przez Ciebie zakup również Cię usatysfakcjonuje
Ottimo prodotto pizza ottima
Doskonały produkt, doskonała pizza